Tűz ütött ki egy szarvasmarha telepen

2020-09-18 14:16:42

Szeptember 14-én, hétfőn kora délután riasztották a tűzoltókat egy szarvasmarha telepre Földes és Tetétlen közé, ahol több kazalban álló körbála kapott lángra. A püspökladányi és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak elsőként a helyszínre, ahol már akkor körülbelül háromezer bála lángolt. A tűzhöz riasztották még a karcagi hivatásos tűzoltókat, a kabai önkéntes egységet és plusz vízszállítókat. A tűzoltók hét vízsugárral és egy vízpajzzsal határolták körbe a lángokat, hogy az a lábon álló napraforgóba ne terjedjen át. Néhány körbála megmenekült, hiszen a telep tulajdonosa gondoskodott négy munkagépről, amelyek a tűz mellől hordták el a még ép bálákat. A tűzoltók és az önkéntesek munkáját a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A szél a füstöt nem a telep irányába fújta, így az állatok nem voltak veszélyben. A püspökladányi hivatásos tűzoltók az éjszakát is a tűz mellett töltötték, felügyeletük alatt a körbálák leégetése ma is zajlik.

Fotó: Papp-Kunkli Nóra tű. hadnagy